13/04/2013 ADMIN

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΦΘΗΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩΝ

Μη παίρνεις θάρρος. Ο παραπάνω τίτλος αποτελεί εξίσωση που για να λυθεί πρέπει να ανήκεις στο πεδίο των Θετικών Επιστημών. Όσο θετικός και να είσαι όμως, το “Σαμοθράκη, φθηνά εισιτήρια” είναι απλώς ένα σύντομο διαχρονικό ανέκδοτο που θα λες αργότερα και στα παιδιά σου για να διασκεδάζετε όλοι μαζί.

Ο μοναδικός τρόπος για να πας στο νησί είναι ακτοπλοϊκώς  από Αλεξανδρούπολη. Ψέμματα δεν θα σου πω. Τα εισιτήρια για Σαμοθράκη κοστίζουν.

Δεν ξέρω τι φταίει, δεν ξέρω αν σε όλα τα νησιά παίζουν παρόμοιες τιμές, ξέρω όμως ότι για να περάσεις από Αλεξανδρούπολη στη Σαμοθράκη θες 9,50 ευρώ το άτομο, αν είσαι βέβαια τυχερός και προλαβαίνεις το επιδοτούμενο δρομολόγιο, που είναι πιο φθηνό. Τι? Έχεις το θράσος να θες να περάσεις και το αυτοκίνητο σου? Πάρε πρώτα μια -δυο βαθιές ανάσες και θα σου πω.  Κοίταξε να δεις, αν το έχεις κοντό, την εκπτωσούλα σου την παίρνεις. Ναι, ναι, όπως τ’ακούς. Με 40,50 ευρώ  μόνο, τσουπ το πέρασες και το αυτοκινητάκι!  Ε, τώρα αν το έχεις μακρύ, ας πρόσεχες. Γιατί το μέγεθος μετράει. Δεν κάνουμε κύριε στο μακρύ του άλλου εκπτώσεις και αηδίες. Δεν πιστεύω εν τω μεταξύ να την έχεις πατήσει και να έχεις κάνει οικογένεια? Μα κάνουν οικογένεια τέτοιες εποχές σε τέτοιες χώρες? Πας και εσύ γυρεύοντας.  Και για του λόγου το αληθές, τιμές και εκπτώσεις μπορείς να δεις εδώ.  Do the math.
Δεν βγαίνει μάνα μου πιο φθηνά σου λέει..

Τα δρομολόγια τώρα. Τα δρομολόγια είναι άλλη μια ευχάριστη και δροσερή ιστορία που δεν θα αναλύσουμε τώρα εδώ, καθώς το κύριο μέλημα μας είναι να βρούμε λύση. Γιατί θες να πας Σαμοθράκη έτσι δεν είναι? Το έχεις πάρει απόφαση. Γιατί αν δεν το έχεις πάρει απόφαση, θα βρεις αυτό το άρθρο ελαφρώς αποτρεπτικό και εγώ καμία διάθεση δεν έχω να σε αποτρέψω. Όλα κι όλα, μεγάλωσα με Πυξ-Λαξ και πιστεύω στο “ότι αξίζει πονάει κι είναι δύσκολο“. Το ξέρω, δεν είναι δίκαιο, ούτε και σωστό είναι, αλλά τι να κάνουμε? Στο είπα πολλές φορές να κατεβούμε να κάνουμε πορεία, να διαμαρτυρηθούμε που μας αλλάζουν  τα φώτα αλλά δεν ήρθες. Τώρα που καλοκαίριασε, άρχισες την γκρίνια πάλι. Δες λοιπόν τα δρομολόγια εδώ και φρόντισε να τα τσεκάρεις συχνά. Αυτό το “όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις” δεν παίζει πάντα. Καμιά φορά, είναι εκτός εμβέλειας… Καλό λοιπόν είναι να ξέρεις τα δικαιώματα σου.

Αν λοιπόν έχεις φθάσει μέχρι αυτό το σημείο και δεν έχεις αποθαρρυνθεί, γνωρίζεις πλέον το πόσο θα κοστίσει η μετάβαση προς και από  Σαμοθράκη και έχεις μια ιδέα για τη συχνότητα των δρομολογίων. Αυτό που σου μένει, ιδιαίτερα αν σκοπεύεις να έρθεις από μακριά, είναι να καταφέρεις να συνδυάσεις τα μέσα που θα χρησιμοποιήσεις. Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τραίνο, δες τα δρομολόγια υπεραστικού δικτύου εδώ (τηλ.ΟΣΕ 1110),  όσον αφορά πτήσεις, δρομολόγια Aegean εδώ και Ολυμπιακής εδώ .Για τα υπεραστικά κτελ δες της Αττικής εδώ και της Θεσσαλονίκης εδώ. Η διαδρομή με αυτοκίνητο από Αθήνα είναι περίπου 8 ώρες. Μπορείς να την δεις εδώ.

Είναι σίγουρο πως η Σαμοθράκη είναι ένας μακρινός και δύσκολα προσβάσιμος προορισμός για τους περισσότερους. Ίσως όμως αυτό να την διατηρεί ξεχωριστή, διαφορετική, πανέμορφη. Αξίζει να ταλαιπαιρωθείς για να φτάσεις μέχρι εκεί. Γιατί όταν πια φτάσεις η μόνη σου ερώτηση θα είναι “γίνεται να μείνω ακόμη λίγο”?

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ