Κάπου έχεις ακούσει για το νησί, κάτι έχει πάρει το μάτι σου, κάπως θα τα βολέψεις και φέτος λες να πας.Σκέφτεσαι να πας διακοπές στη Σαμοθράκη με το πρόσωπο. Ωραία ιδέα δεν λέω, αλλά το σκέφτηκες καλά? Εννοώ, are you sure about it? Γιατί η Σαμοθράκη καμάρι μου δεν είναι κατάλληλη για το οποιοδήποτε τυχαίο ζευγαράκι. Θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως τι εννοώ.

Ναι είναι αλήθεια ότι στη Σαμοθράκη Θα βρεις ότι θέλει και αγαπάει η ψυχή σου από φύση. Δάση, ποτάμια, καταρράκτες, μικρές λίμνες, εντυπωσιακές κορφές και απόκρημνες βουνοπλαγιές. Πολύ νερό. Γαλαζοπράσινο, δροσερό, αναζωογονητικό νερό σε περιμένει σε διάφορες αγκαλιές του βουνού, σπηλιές και κρύπτες και μαγικά περάσματα (ρώτα όποιον θες, δεν θα με βγάλει ψεύτρα), απίστευτα σημεία για βουτιές και άλλα για χαλάρωση. Ύστερα είναι και η θάλασσα. Χιλιόμετρα παραλιών μόνο δικά σου. Μαύρο βότσαλο, πολύχρωμο χαλίκι, χοντρή άμμο, βράχια, ότι θελήσεις θα το βρεις. Φτιάχτηκες?

Κάτσε να δεις πως θα σε χαλάσω αν δεν πληρείς εσύ τις προδιαγραφές για το νησί. Αγαπάς? Το εννοώ. Αγαπάς? Αγαπιέστε γενικότερα μεταξύ σας? Γιατί αν δεν παίζει αγάπη μεταξύ σας, που πας ρε Καραμήτρο στο νησί των Καβείρων? Πως θα παλέψεις την ηρεμία και την μαγεία του νησιού αν έχεις έρθει με το -κατά τα άλλα- άλλο σου μισό που σου πρήζει το συκώτι ή που το’χετε καθημερινή συνήθεια να ξεκατινιάζεστε? Πως θα αντέξεις την απομόνωση, την ησυχία και την ομορφιά αυτού του τόπου? Η ομορφιά μωρό μου πρέπει να μοιράζεται, ειδάλλως γίνεται βραχνάς. Σε πνίγει, σε απωθεί, δεν μπορεί να την δεχτεί το σώμα σου.

Ακόμη το σκέφτεσαι? Δεν έχεις καταλάβει τι παίζει εδώ, έτσι δεν είναι? Εδώ καλό μου, έχεις χρόνο, ηρεμία και ελευθερία. Πως θα καμουφλάρεις την γκρίνια εδώ? Δεν χωράει η μαυρίλα και το ξενέρωμα. Θα σου’ρθει τρέλα, trust me. Αν θες να νιώσεις την ουσία του νησιού πρέπει να αγαπάς. Τον σύντροφο σου. Αν δεν έχεις, τότε τους φίλους με τους οποίους θα έρθεις. Και αν όχι αυτούς, τότε τον σκύλο σου. Και αν δεν έχεις μάτια μου σκύλο, τότε αγάπησε την πάρτη σου πριν πατήσεις το πόδι σου στη Σαμοθράκη. Αγάπησε τον εαυτό σου και κάνε του αυτό το δώρο να ζήσει για λίγο κάτω από το μαγικό πέπλο αυτού του τόπου. Κι ύστερα θα δεις, όταν πια θα φύγεις θα έχεις πάρει μαζί σου το καλύτερο κομμάτι του…