Υπάρχουν οι τόποι για τους οποίους μπορείς να μιλήσεις και υπάρχουν κι εκείνοι για τους οποίους μπορείς να ζήσεις. Η Σαμοθράκη θαρρώ ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Είναι από εκείνους τους τόπους που σου δίνουν το κίνητρο να ζήσεις. Όχι απαραίτητα να ζήσεις μέσα τους, αλλά να βρεις το νόημα σε ότι ζεις. Οι αμύητοι στον ρυθμό και την φιλοσοφία της Σαμοθράκης ίσως νιώσουν ενοχλημένοι από την υπερβολή που διακατέχει όσους μιλάνε για αυτό το Νησί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι επισκέπτες του χωρίζονται σε εκείνους που μαγεύτηκαν από την πρώτη ματιά και σε εκείνους που τράπηκαν σε φυγή από την πρώτη μέρα.

Τούτος ο τόπος, η Γη των Καβείρων, έχει τρόπους κατάλληλους να σε οδηγήσει εκεί ακριβώς από όπου τρέχεις να ξεφύγεις : Μέσα σου. Απερίσπαστος από εξωτερικά ερεθίσματα -καθώς όταν βρίσκεσαι στην Σαμοθράκη δεν υπάρχει πια έξω κόσμος- βυθίζεσαι θέλοντας και μη σε μια νιρβάνα εμποτισμένη μοναχικότητα και συνειδητοποίηση. Τι έχει τελικά αξία πέρα απ’την επαφή και ένωση με την φύση? Γιατί για να βρίσκεσαι σε αυτό το νησί πάει να πει πως ο μεγαλύτερος σου έρωτας είναι η φύση… Πολύχρωμη, μαγευτική, εκρηκτική και αεικίνητη η φύση γύρω σου, σου υπενθυμίζει πως η ουσία των πραγμάτων βρίσκεται πολύ μακριά από ότι κυνηγάς. Πέρα πολύ από τους εφήμερους στόχους σου και τους προβληματισμούς σου.

Η Σαμοθράκη είναι πρώτα και πάνω απ’όλα ένα εσωτερικό Ταξίδι. Το να την περιγράψεις αποτελεί παγίδα. Δεν την ζεις πραγματικά περιγράφοντας την. Η Σαμοθράκη, ως μάνα των χρωμάτων απαιτεί να ανακατευτείς με τα χρώματα της παλέτας της και να πάρεις τελικά την απόχρωση που σου ταιριάζει στα αλήθεια…

Εκείνη ξέρει τι χρώμα είσαι. Μέχρι να το ανακαλύψεις και εσύ, απόλαυσε τα δικά της!