Καταρράκτες & ποτάμια Σαμοθράκης

Οργιώδης βλάστηση, πεντακάθαρα νερά, φαράγγια και ποτάμια. Σίγουρα η Σαμοθράκη αποτελεί τον επίγειο παράδεισο για τους φυσιολάτρες. Το νησί ενδείκνυται για πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση και διάσχιση φαραγγιών. Αναγκαίες πληροφορίες για τις ορεινές διαδρομές και τρόπους πρόσβασης μπορούν να ζητηθούν από τον Ορειβατικό Σύλλογο, ο οποίος οργανώνει συχνά εξορμήσεις. Οι απαράμιλλης ομορφιάς περιοχές που μπορεί να εξερευνήσει και να απολαύσει κανείς είναι αμέτρητες. Ενδεικτικά:

Γριά Βάθρα

Στην περιοχή των Θερμών, μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο γεμάτο αιωνόβια πλατάνια και φτέρες. Λίμνες και μικροί καταρράκτες που σχηματίζονται διαδοχικά από τον καταρράκτη που ξεκινά από το βουνό Σάος.

Φονιάς

Μαγευτική περιοχή που θυμίζει νεραϊδοχώρα. Απίστευτη εμπειρία το κολύμπι στην βάθρα κάτω από τον καταρράκτη του Φονιά. Κάνοντας ορειβασία από εκεί και πέρα μπορεί να αρχίσει να ανακαλύπτει κανείς τις πολυάριθμες βάθρες με το παγωμένο αναζωογονητικό νερό.

Κρεμαστό

Εντυπωσιακός καταρράκτης που πέφτει από ύψος 83μ. μέσα στη θάλασσα. Ο μοναδικός τρόπος να το απολαύσει κανείς είναι με το εκδρομικό πλοιάριο. Το φαράγγι του Κρεμαστού αποτελεί ένα απ’ τα πιο συναρπαστικά σημεία του νησιού για canyoning.